Sporten doe je voor je plezier!

Korfbalvereniging D.O.S. Kampen Veltman is een vereniging die open staat voor iedereen uit de samenleving en wil een vereniging zijn waar iedereen zich thuis voelt en met plezier sport.

Sinds dit seizoen zijn Martijn van Bruggen en Rike van de Grift de nieuwe vertrouwenscontactpersonen (VCP) binnen onze vereniging. Zij nemen deze vrijwilligerstaak over van Nienke Mellink die dit vele jaren heeft gedaan.

Even voorstellen:

Rike: “Ik heb mij altijd erg veilig en thuis gevoeld binnen de vereniging als spelend lid. Nu ben ik de 30 gepasseerd en ben ik niet meer actief als speler. We hebben inmiddels een kleine dreumis thuis en als sport doe ik nu aan hardlopen. Een veilige vereniging is iets wat ik ieder ander lid ook gun. Toch kunnen er dingen gebeuren die een grens over gaan. Ook dan moet je bij iemand terecht kunnen die jou daar mee verder kan helpen. Vorige maand heb ik ook mijn cursus afgerond via het NOC NSF en heb nu echt het gevoel dat ik er klaar voor ben mocht iemand mijn hulp nodig hebben.”

Martijn: Ik ben 29 jaar oud en inmiddels al weer 18 jaar lid bij KV D.O.S. Kampen Veltman. Na het doorlopen van meerdere teams ben ik nu nog spelend lid in de midweek. In het dagelijks leven ben ik werkzaam in de gehandicaptenzorg. Samen met Rike vervul ik de rol van VCP. Ik vind het belangrijk dat dit goed geregeld is binnen de vereniging. Natuurlijk hoop ik jullie zo min mogelijk tegen te komen in deze functie. Maar mocht het nodig zijn dan weten jullie mij te vinden.”

Wat is dan precies grensoverschrijdend gedrag en wat kun je doen als dit jou overkomt?

Gedrag en/of taalgebruik dat als ongewenst of intimiderend wordt ervaren, wordt niet getolereerd. Hieronder valt ook: pesten, agressie, seksuele intimidatie en discriminatie.

Leden, ouders, trainers, bestuursleden, vrijwilligers of toeschouwers die te maken krijgen met ongewenst of intimiderend gedrag en hier met iemand over willen spreken kunnen contact opnemen met de vertrouwenscontactpersonen (VCP) van KV D.O.S. Kampen Veltman.

De VCP is het eerste aanspreekpunt bij meldingen van ongewenst gedrag en/of (seksuele) intimidatie en biedt daarin een luisterend oor. Een gesprek met de VCP is in beginsel altijd vertrouwelijk. De VCP zoekt samen met de melder naar oplossingen, geeft ondersteuning, advies en informatie. Soms is dat genoeg om zelf weer te weten wat te doen. In andere gevallen kan de VCP de melder doorverwijzen naar iemand binnen de vereniging of naar (hulpverlenende)instanties.

De VCP bespreekt elk incident geanonimiseerd. Wel moet de VCP een (anonieme) melding maken naar het bestuur. Dit omdat het bestuur verantwoordelijk is voor een veilige vereniging voor iedereen.

Je kunt Martijn en Rike bereiken door een e-mail te sturen naar:

vertrouwenscontactpersoon@kvdoskampen.nl

Of je kunt een van hen natuurlijk ook aanspreken bij de club.

Protocol melden en rapporteren van een incident mbt pesten, agressie, seksuele intimidatie of discriminatie.

KV DOS Re√ľnie

Dit jaar bestaat onze vereniging 85 jaar, en dat moet gevierd worden!

Aanmelden voor de Reünie op zaterdag 3 september klik hier.

Buiten de Lijnen - Nieuwsbrief

Beleid