Lockdown in de sport

21-12-2021

Na de persconferentie van afgelopen zaterdag weten we dat het sporten voor ons als korfballers even niet mogelijk is. Alle binnensportaccommodaties zijn gesloten tot en met 14 januari.

Nu stonden er voor de komende zaterdagen al geen wedstrijden op het programma, dat scheelt. Wel stonden er op 8 januari een paar wedstrijden op de agenda. Die gaan niet door. Ook mogelijke trainingen op die zaterdag zijn nu niet meer mogelijk.

Wat kan nog wel? Ploegen kunnen, als ze daar zin in hebben, overdag trainen op het veld. Dat moet dan gebeuren tussen 05.00 uur ’s morgens (dan ben je een echte liefhebber) en 17.00 uur ’s middags. Wanneer een ploeg van die mogelijkheid gebruik maakt, dan moet je er wel rekening mee houden dat spelers van achttien jaar en ouder slechts met twee spelers samen mogen trainen en dan ook nog op een onderlinge afstand van anderhalve meter.

Laten we hopen dat het aantal positieve besmettingen in de komende tijd enorm naar beneden zakt, zodat we vanaf 15 januari wel weer kunnen genieten van onze mooie sport.

Tot die tijd geldt: blijf gezond, houd rekening met elkaar en heb aandacht voor de mensen om je heen.

Buiten de Lijnen - Nieuwsbrief

Beleid